Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Informaţie utile

Stimați concetățeni!

Unul din principalele obiective ale existenței și activității diasporei moldovenești în Federația Rusă este promovarea și păstrarea culturii moldovenești, tradițiilor și obiceiurilor poporului moldovenesc. În acest context, vă invităm să susțineți mai activ și să vă alăturați la organizațiile național-culturale deja existente. Pentru a face cunoștință cu geografia autonomiilor național-culturale prezente la ziua de astăzi după principiul regional, rugăm să accesați: http://www.rusia.mfa.md/diaspora-ro/

În același timp, având scopul extinderii numărului de asociații ale diasporei moldovenești pe tot teritoriul Rusiei ne adresăm cu rugămintea de a susține inițiativa creării unor organizații național-culturale noi în regiunile ruse neacoperite. Lista se anexează:

Pentru a face cunoștință cu prevederile legislației Federației Ruse privind crearea unei autonomii național-culturale rugăm să accesați:
http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_6693/
http://pravo.gov.ru/proxy/ips/?docbody=&nd=102041937&rdk=&backlink=1